Thursday, 16 June 2011

arggghhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku dalam keadaan yang teramat marah sehingga mencarut-carut. sekian.

Monday, 13 June 2011

Mengawan

Pada petang Sabtu yg tak berapa indah lepas bersamaan tanggal 11 Jun 2011, secara rasminya seorang sahabat aku menjadi isteri kepada suaminya. macam x caye lak. u noe? of coz u dun noe. Bukan ape, terkenang balik zmn study kt skola pondok dlu. Kawan aku ni agak nakal orgnye. bnyk boipren woo.. bila ckp sal kawen, dia la yg paling x berminat. 

Dia pnh ckp, "camna hg boleh yakin yg hg akn sehidup semati dengan mamat tu? mana taw mungkin hg akan jumpak yg lebih baik ka. aku x mau kawen awai2 sbb takut tersilap buat keputusan n tersilap pilih laki."
Tup tap, dlm nakal2 dia pun akhirnya kawen gak ngn boipren yg dia kapel almost 10 years tu. Alhamdulillah..tahniah gay! semoga hg bhgia ngn laki hg smpai ke akhirat. 

Aku yg dr dlu gedik nk kawen ni gak sampai skrg x kawen2 lg. 
Tensen gak la bila kwn2 tanya,Wei, awat hg x kawen lg? bcinta lama dah. x reti2 nk kawen? hg tu makin tua."

Agak panaih la telinga aku dengaq. nak ja aku sound cmni, "hg bodo ka bangang? ka xdak akai? xkan aku nk p minang boipren aku kot?"
Bagi aku, mmg bodoh la pihak2 yg suka bertanya soalan tersebut tanpa segan silu tanpa penapis air suling. Klu balak aku tu anak tokei balak ka, mmg senang2 la aku ajak dia menikah. Ni tak. Gaji dia pun cukup2 mkn minum je. Da kawen nnt nk bg aku mkn pasir goreng berkuahkn kicap? Jangan ckp nk beli pampers anak, nak beli Kotex utk bini pn x lepaih. Urgghhh! Len la klu aku artis. mmg kompem wedding tu ada org tlg taja. So kpd pihak2 yg suke nyibuk tnya soalan cepu emas tu, sblm aku cepuk pala korg guna rakap beskal, bek korg jgn tnya2 dah. Sekian.

notakakisaiz6: kecik2 dlu salu main kawen2 ngn sepupu sepapat atas pokok jambu blkg umah tok aku.

Monday, 6 June 2011

Hotel aku masuk TV!

Tatkala aku khusyuk menonton drama bersiri yg tgh meletup ni, tiba2 mata aku terpaku pada satu scene ni. Sgt familiar tmpt penggambaran itu. That's my hotel! celah mane lak dorg shoot dpn hotel aku? asal aku x nmpk? haisy..rugi2..
Dengan bangganya aku pn print screen la scene tersebut. hehehe..




Nampak tak bangunan kuning sblh D Navechee tu? itulah tempat aku mencari rezeki demi sesuap nasi utk anak bini. hehehe.. tumpang glemer jap.. :-D

Saturday, 4 June 2011

Adat Berjiran

Aku x ley blah mamat d kawasan kejiranan aku ni. Aku xtaw la ape slh aku kt beliau yg bodo bangang cm lembu x amik SPM. tiap kali pegi n balik kje, aku akan lalu kt satu kawasan misteri. mmg mamat ni (bukan mamat khalid) jd penunggu setia kt situ. Bila aku smpai je, dia hai2 peewit2. bila aku da bjalan jauh sket, aku dgr dia kutuk2 aku, xtaw la ape menatang dia carut2kan. Semalam the same. Aku da la br blk  kje, penat2 bagai tiba2 ade org carut2 kt aku. x mendidih pulak kn darah aku time tu? Terus aku stop walking n turn around smbil merenung makhluk hodoh itu dgn garang. Dia wt bodo je. maybe sbb dia mmg bodo. ikut hati nk je aku carut2, maki2. "ko pehal ba***? ade kacau ko ke? ko x puas ati kt ne? da la dasar sampah masyarakat! kje mgangggu ketenteraman awam je. xde kesedaran sivik lgsung!!!" tp makian tu aku pendam je sbb aku takut. aku tak takut ngn dia, tp aku takut keadaan akn bertambah parah. The worst thing, aku takut mamat tu berdendam. dah la dia taw kul bpe aku g kje, kul bpe aku blk kje. kang klu dia apa2kan aku cmne? Seriously, emosi aku sgt2 terganggu dgn situasi tsebut. Aku rasa terancam sgt2 sampaikan pg td aku tpaksa ikut jln yg jauh sbb nk elak drp tserempak ngn makhluk hodoh bodoh tu. dah la aku sorg2 je kt cni. klu jd ape2 kompem xde sape yg taw. tp aku da post entry ni, sure ramai la yg akn taw. klu jd ape2, klu da seminggu aku x update blog, tlg report polis ek? sekian dr saya utk hari ini.. :-)

Friday, 3 June 2011

Bahana Fenomena Nora Elena

Nora Elena? citer apekah? tatkala aku membuka pesbuk, mata aku tertancap pd status2 yg dipos olh kwn2 n sedara mara aku yg semuanya menyebut, memuji- muji, mengkagumi dan menggilai drama bersiri tersebut. Oleh sbb aku ni jenis yg sgt curious (dlm erti kata lain suke menyibok), maka jari2 aku yg berukuran 14 cm (bkn ukuran sebenar) ini mula menaip Nora Elena atas papan kekunci. Maka bermula lah tragedi dlm hidup aku.


Pagi Jumaat yg segar td aku singgah kt stall makcik yg kejap ade kejap xde ni. itula org melayu klu meniaga. bila nk kaya klu jap mjual, kejap x. haih..
ok. sambung blk. dgn tamak halobanya tanpa memikir masa depan negara, aku pn menceduk lauk pauk yg ade. maklumla,makcik tu jual murah. aku amik sotong, ayam goreng, telur goreng, baru RM4 dia caj. mmg terbaek ah makcik! back to the main point. itu bekal utk bekfes + lunch japgi.
Dtg hotel cm biase aku wt kje main2,bukak pesbuk sumer n tgk ape kwn2 update status. then dorg teruja sal Nora Elena. bla bla bla..


Punya la khusyuk aku tgk citer nih smpai x bukak tv walaupn ade guest yg mntak bukak tv. giler ape! klu bukak tv, cmne aku nk dgr dialog si Seth ngn Elena ni? Tup tap, da pukul 3.30ptg (time nih da masuk episode ke-5 part 1). still ralit lyn youtube until kak housekeeping ni ajak makan. Dgn perasaan berat hati, aku pn melangkah longlai ke back office.
Dimulakan dgn doa mkn yg dibaca dgn penuh tajwid olh Kak Y (bkn nama sebenar). Tatkala membuka bungkusan nasi, satu bau menangkap hidungku. OK! satu petanda kurang baik. Digaul2 pula nasi itu. Melekit2 rasanya. OK! KOMPEM! nasik aku da basi. olh sbb lapor nk mampos, aku gagahi jugak menelan nasik yg berlendir & melekit2 itu. Sayang kot nk buang bila tpandang sotong2, paha ayam & kacang bendi yg tergolek atas nasik tu.


Kesimpulannya, Nora Elena punya pasal la aku mkn nasik basi arini!!! Pembersih hampagas jenama Electrolux betul lah!!!

I Don't Miss U Yet...

Telefon bimbit aku rosak! eh? tak la. mane ade. td ade je mr staff hotel mania sms soh aku tlg punch card utk beliau. Setelah diteliti mane ade rosak pn. Tapi apesal xde pn aku dpt sms or call drp +6017******* (tpaksa dirahsiakan supaya xdpt dikesan oleh ejen CIA).
Last msg received pada jam 2.22 ptg waktu tmpatan. I've tried to giv him a call last nite but couldn't be reached. Then I text him. Sepantas kilat ade msg masuk ke dlm nset aku. xtaw lak dia masuk ikut mane.uih? laju lak dia reply? skali bila baca kt screen, tertera msg begini., 
"Maxis RM0. Ur SMS didn't reach 017******* as the phone is switched off. It'll be sent once the phone is switched on."


OK! maybe bateri abes. xpe, aku pn tdo la. tp tdo pn x senang. selang 30 minit aku akan tgk delivery report. Still pending. Jam berapa tah, aku tgk da delivered. Tp xde lak dia reply kn? NVM then. I wont bother him anymore. 
I dun miss u ok. I juz feel so lonely. So many things I wanna tell U. U know I luv talking to U. Guess i'm no longer..........  Maybe i'm not............. *sigh* So long & Goodbye.. :(

Thursday, 2 June 2011

Kau Pergi..

Sunyi. Sepi. Angin sepoi2 bahasa Melayu kuno ini meredupkan lg hati aku yg sarat dgn perasaan kerinduan pada buah hati pengarang jantung pisang emas dibawa belayar yg kini sdg bergumbira nun dikejauhan di pulau pandan jauh ke tengah. Cahaya matahari yg memancor terik di luar perkarangan hotel mania ini tidak mampu utk memberi sinar kebahagiaan pada ku. Apalah ertinya diri ini tanpa kehadiran mu wahai si pujangga. Pulanglah sblm ku runaway,.aku menanti kamu everyday. aku menunggu dr Isnin Slasa sini sana bak nyanyian Awi Rafael. Ouh? baru aku tingat, aku x download lg lagu nih.



Shahril Aizat, saye rindu awak. cpt2 la balik Malaysia. nk jd warga China ke ape? ni baru 2nd day awak pegi. how am i gonna survive for the next 5 days?haih.. :((

Welcoming Maself

Taraaa.. Setelah 4 bln 80 hari aku berhempas pulas cari tapak, cari kontraktor & pacak tiang bagai, ni baru 1st time aku bjaya mempunyai blog. Tak taw la ape motip aku bukak bnde ni. Tgk org ade blog, aku pn gedik nk ade 1. heeee. Org ckp klu nk masuk uma baru kne la baca doa dlu kn? kne wt knduri doa selamat. so, dimulakan dgn Bismillahirrahmanirrahim,..maka secara rasminya beroperasi lah blog aku yg xde hala tuju ni.. :)